top of page
1seed.png

OneSeed - vizija

Preko 15 godina se bavimo najrazličitijim pravcima u paleti prirodne poljoporivrede, naslonjeni na znanja iz oblasti regenerativne poljoporivrede, permakulture i pre svega biologije. Ono što nas u svemu pokreće jeste vera u budućnost u kojoj je čovek čuvar prirode, uz poljoprivredu koja u svojoj srži ima očuvanje i prosperitet ekosistema, sigurni u to da pravo izobilje može da postoji samo kada radimo u skladu sa prirodom. Pored rada na velikom broju projekata na farmi, delimo različite informacije i praktična rešenja kroz društvene mreže, sajt i edukativni rad.

OneSeed platforma je nastala identifikacijom potrebe za grupisanjem svih ovih znanja na jednom mestu, sa ciljem da prirodni pristup olakšamo većem broju ljudi, uz želju da zdrava i kvalitetna hrana postane podrazumevana, a ne luksuz rezervisan za odabrane, u svetu u kom priroda nije lokacija do koje dođemo kada sednemo u kola i odvezemo se par stotina kilometara, već je integralni deo našeg životnog ili poslovnog okruženja, vrtića, škole... OneSeed platformu smo razvili sami, u slobodno vreme i imamo još puno ideja, verujući da postoji velika potreba za ovakvim sistemom. Pitanja koja svakodnevno dobijamo na temu prirodnog pristupa razlog su za pravljenje ovakve platforme, a najčešća su dirigovala prvu verziju i prioritetne funkcionalnosti.

Odlučili smo da već sada, u ranoj fazi, sa vama podelimo prvu verziju kako bismo dobili potvrdu o tome da idemo u pravom smeru. Platforma OneSeed je kao takva još uvek u intenzivnom razvoju u kom je spremamo za prvi zvanični plasman za širu grupu ljudi.

OneSeed platforma je u potpunosti dostupna OVDE

 

Svako ko nam pomogne u ovom ključnom delu, pre svega utiscima, za uzvrat će dobiti osnovne funkcionalnosti zauvek potpuno besplatno.

Ukoliko imate ekspertizu, popunite informaciju o nekoj biljci u skladu sa specifičnostima vaše lokacije, podelite znanja o načinu na koji biljke uzgajate, kako ih grupišete u guildovima, te kreirajte celokupne vrtove koje svako može jednostavno ispratiti. Preuzmite informacije o biljakama, njihovom uzgoju ili šablonima za ceo vrt, po kategoriji koja vam odgovara, primera radi, izbaravši povrtnu baštu za pocetnike, te brzo formirajte savršen vrt ili ličnu pijacu u vašoj bašti.

Trenutne osnovne funkcionalnosti čini mogućnost kreiranja biljke, sa svim specifičnim podacima, te importovanje biljaka koju su kreirali drugi korisnici. Na taj način omogućavamo deljenje znanja, koje čini ključnu tezu OneSeed platforme. Sve biljke koje imate u svojoj kolekciji možete kombinovati u bašte, pratiti različite podatke ili kreirati šablon celokupnog vrta, sa guildovima.

Kako je OneSeed ciljano kreiran u pravcu razmene i distribucije različitih znanja korisnika, baza znanja na platformi će vremenom rasti, ali sada obuhvata samo testne podatke. Želimo da ponudimo različita znanja i korisnicima koji platformu žele da koriste primarno za akumulaciju znanja, pa je važno naglasiti da je u narednom periodu za nas ključni zadatak da ova znanja popunjavamo pre svega kroz bazu biljaka a zatim i template-a.

Neke od važnih funkcionalnosti koje planiramo za budućnost su: Sistem notifikacija, Lista prijatelja i chat, podrška za mobilne aplikacije, nagrade za aktivnosti (bedževi, tokeni), promocija imanja, sistem prodaje i mnogo toga. Ali da bismo došli do toga, pred nama je najvažniji trenutak validacije vizije i u tome nam samo vi možete pomoći.

OneSeed - uputstvo

Predstavljamo vam uputstvo za korišćenje OneSeed platforme. U nastavku cemo proci kroz uputstvo za koriscenje platforme, a link za pristup možete pronaći ovde. Takođe, platforma je u startu napravljena na engleskom jeziku, a prva verzija je predviđena za testiranje na našem podneblju, pa očekujte mešavinu jezika u nastavku uputstva. Obavezna polja kroz celu platformu, obeležena su zvezdicom, a prva verzija koja je pred vama, razvijena je kao desktop aplikacija, odnosno dostupna preko browser-a i optimizovana za monitor i tablet. OneSeed platformu možete otvoriti i na telefonu, ali uz poznate, pre svega vizuelne, probleme. 

bottom of page